Logo for LBF og billede af nogle mennesker foran en bygning.

HJÆLP

De seneste tips til opmåling

Flere har været i tvivl om følgende:

Hvordan får jeg reduceret mine billeder til en passende størrelse?

Anvend billeder i JPG og GIF format max. 300 x 300 pixels eller filstørrelse mindre end 250Kb. Du kan f.eks. bruge tegneprogrammet Paint til at reducere størrelsen af dine billeder. Det ligger under "Tilbehør" på de fleste computere. Åbn billedet og tryk på: Billede og derefter: Stræk/Vrid. 12-15 % stræk lodret og vandret passer ofte.

Søgninger – FIND STEDER

For at lære hvordan du foretager søgninger – klik på FIND STEDER i venstremenuen

Personlige profiler

For at lære hvad man kan bruge personlige profiler til – klik på MINE FUNKTIONER eller OPRET BRUGER i venstremenuen.

Forskellen på STAMDATA og PERSONLIGE PROFILER

En PERSONLIG PROFIL er en samling oplysninger om dine helt personlige krav til tilgængelighed. Da de kan variere fra situation til situation er der mulighed for at oprette flere forskellige profiler – alt efter behov. Alle dine profiler bliver gemt i systemet, så du kan holde styr på dem og evt. rette dem til senere eller tilpasse dem til nye situationer.

Dine STAMDATA er derimod faktuelle oplysninger om dig selv, som ikke ændrer sig i forhold til situationen og derfor er ens på alle profiler, hvis du altså har flere end en.

Profil skabeloner og hvordan jeg tilpasser indhold i mine PERSONLIGE PROFILER

Dine PERSONLIGE PROFILER indeholder primært oplysninger om hvilke spørgsmål, der er vigtige for dig angående tilgængelighed, og hvis de har betydning, da i hvilket omfang der er tale om. Der kan derfor godt være tale om mange spørgsmål – hvis det skal være præcist.

Du kan selv oprette din helt skræddersyede profil, men der findes allerede i systemet en række standard profiler og profil skabeloner gemt, som dækker mange menneskers standard behov, og som du derfor nemt kan starte med at tilpasse, så de dækker dig og dine behov.